Generelt

2 investeringsmuligheter: Valutahandel og futures

Når man tenker på investering så tenker de fleste aller mest på aksjehandel og diverse former for fond. Noen tenker også på store investorselskaper og private investorer som setter store penger inn i nye bedrifter og gründere de virkelig har troen på. Dette er svært populære former for investering, og det er mange som benytter seg av disse.

Det som derimot ikke alltid er første tanken som dukker opp når man snakker om investering er valutahandel, og derfor skal vi her ta deg gjennom de viktigste punktene du burde vite om å handle valuta og futures.

Valutahandling

Når man skal handle forskjellige valutaer er det viktig at man følger med på utviklingen av de forskjellige kursene, og at man gjør de riktige investeringene uavhengig av om man ønsker å investere i aksjer, kryptovaluta eller andre investeringer.

Først og fremst er det viktig å forstå at ordet dollar kan være så mangt, og man må virkelig følge med på om det er snakk om amerikanske dollar, barbadisk dollar, australsk dollar eller en av de mange andre typene dollar som finnes på valuta markedet. Så må man også sørge for å følge med på hvilke typer handel som lønner seg.

Når man kjøper en valuta må man betale med en annen, og dette gjør at man kan forsøke å se sammenhengene i flere ledd. Det kan nemlig være at en handel direkte med kanadiske dollar hadde kostet deg 1000 norske kroner, men dersom du først kjøper fijianske dollar for denne summen hadde du fått kjøpt samme summen kanadiske dollar for totalt 900 norske kroner.

Futures

Dette er en form for kontrakter der man kjøper opsjoner i et firma. En opsjon er en avtale om rettigheter til å lengre frem i tid faktisk kjøpe et eierskap eller en aksje i selskapet. Det er viktig å skille på at en opsjon er en rett til å handle, ikke en plikt til å gjøre det. Denne kontrakten sørger også for at avtale med tanke på pris, leveringstid, størrelse og type eiendel allerede er avtalt slik at man bare trenger å løse inn opsjonen dersom man har ønske om å kjøpe andelen man har rett på.

En future kan derfor også omtales som en intensjonsavtale hvor man handler seg en rett til å kjøpe noe i ettertid. Dette kan for øvrig også gjelde dersom man ønsker å kjøpe en rett til å selge en eiendel i etterkant. Opsjoner kan derfor også handle om retten til salg av aksjer.

 

nb_NONorsk bokmål