Generelt

De beste EV-aksjene å kjøpe nå

Verden ser i retning mot en elektrisk fremtid, og vekk fra ikke-bærekraftig fossilt brennstoff. Oppgangen til elektriske kjøretøy (EV) er en instrumental kraft bak denne energirevolusjonen og nesten hver eneste bilprodusent har investert i produksjonen av en bilserie med null utslipp. Med drivstoffpriser som øker og elektriske biler nærmest en nødvendighetstrend å regne, øker stadig antallet elektriske kjøretøy på veiene. Som følge av dette, multipliserer elektriske bilaksjer seg, med investorer som er sultne på å investere kapitalen sin i miljøbevisste selskaper.

Aksjemarkedet er et svært flyktig marked og på grunn av dette stiger og faller aksjer regelmessig. Som en investor, vil du ønske å holde deg oppdatert på de seneste markedsnyhetene, økonomiske oppdateringer og inntektsrapporter, for å vurdere hvilke EV-aksjer som er best å kjøpe nå. For å hjelpe deg på vei har vi satt sammen en liste over de beste EV-aksjene å kjøpe i februar.

Les videre for å finne ut mer.

Tesla (TSLA)

Når det er snakk om markedsverdi, er det Tesla som er anfører for den sterkeste kjøretøys- og EV-aksjen. Fjerde kvartals inntekter overgikk analytikernes forventninger og viste til $2,54 per aksje, en økning på 218 % siden fjerde kvartal 2020. Selskapet opplevde også en inntektsøkning på 65 % på opp til $17,7 milliarder, og befinner seg i skrivende stund i en posisjon hvor etterspørselen for kjøretøyene deres overgår produksjonsevnen deres.

I 2022 planlegger selskapet å øke produksjonen for å imøtekomme den voksende etterspørselen etter de elektriske bilene deres. Per i dag har selskapet en EPS Rating på 73 og en IBD Composite Rating på 92 ut av 99 mulige, noe som forsterker aksjen som et attraktivt prospekt for enhver aksjehandler. Selskapets prestasjoner er svært imponerende og de har posisjonert seg for kontinuerlig vekst i det verden går sin nye gang, med en planlagt lansering av en ny ‘Cybertruck’ senere i år og en ny Model S. Du kan handle Tesla aksjer med Skilling, for eksempel, og spekulere på verdien av denne markedslederen ved hjelp av den tilgjengelige online plattformen deres.

Li Auto/Li Xiang (NASDAQ: LI)

Li Auto er en kinesisk produsent av elektriske kjøretøy, basert i Beijing. Selskapet produserer kun én EV — Li One SUV, et luksuskjøretøy som har en bensinmotor som utelukkende brukes for å lade bilens batteri på nytt, for å forlenge levetiden slik at du kan reise lengre på én ladning. Bilen ble lansert i mai 2021, og siden da har det vært 136,356 salg. Selskapet planlegger nå å lansere nye kjøretøy i år, og med tanke på at den kvartalsmessige inntekten deres allerede vokser i godt tempo, fremstår selskapet som en flott EV-aksje for fremtiden.

I det første måneden av 2022 demonstrerte det kinesiske EV-selskapet en sterk prestasjon ved å levere 12,268 kjøretøy på kun én måned. Dette er en økning på 128 % siden fjoråret. Det er viktig å merke seg at selv om selskapet har vist fabelaktig fremgang i løpet av de siste par månedene, er det fremdeles langt unna å være like etablert som konkurrentene — Tesla, Ford og Volkswagen, for eksempel. Med tanke på dette, er ikke selskapets inntekter stabile og selv om aksjene kan gi deg store avkastninger i fremtiden, er de ikke like pålitelige som noen av de større, mer dominerende produsentene.

Nio (NIO)

Nio er et annet kinesisk EV-selskap som spesialiserer seg i produksjonen av elektriske SUV-kjøretøy. Selskapet kom på aksjemarkedet i september 2018 og har etter den tid sett en leveringsøkning på 400 %, år etter år. I mars 2022 planlegger selskapet å lansere sin første elektriske sedan og deretter lansere et mer prisgunstig alternativ i september, for å gjøre produktet tilgjengelig til forskjellige forbrukerbudsjetter.

Selskapet er fremdeles i vekstfasen og selv om det ekspanderer raskt, venter det mange hindringer som Nio vil måtte gå i møte før selskapet blir en alvorlig konkurrent å regne for selskaper som Tesla. Som en aksje med vekstpotensiale, registrerte selskapet et tap i tredje kvartal av 2021, men det virker svært sannsynlig at med den kommende lanseringen av nye elektriske kjøretøy i år, kan Nio sprette tilbake. Hvis du leter etter en aksje med fremtidig vekstpotensiale, kan det lønne seg å undersøke mer om kinesiske Nio.

EV-industrien er fortsatt i sitt tidlige stadie, men med flere og flere miljøbevisste forbrukere på jakt etter byttet til elektrisk transport, bør EV-aksjer fremstå som attraktive investeringer for fremtiden. Siden aksjemarkedet er så flyktig og med tanke på at noen av de nevnte aksjene er i tidlige utviklingsfaser, lønner det seg å anvende risikostyringsverktøy for å best beskytte kapitalen din.

 

nb_NONorsk bokmål