Generelt

Reise med kredittkort – fordeler og ulemper

Det er utrolig mange som foretrekker å betale med kredittkort, fremfor å bruke et visa eller debet kort. Noen synes rett og slett at det er enklere, og liker å dra nytte av de fordelene man kan få når man betaler med kredit. Mange liker også å bruke kredittkort når man reser, fordi det er noen helt særlige fordeler her. Likevel vet vi at det er ikke alle som er like gode på å bruke kredittkort, og for dem veier ulempene tyngst.

Gode bonuser som betaler

En av fordelene ved å bruke kredittkort er at du kan finne de som gir gode bonuser. Mange norske kredittkort har fordelsprogrammer som gir deg poeng på det du kjøper. Dette kan man så bruke på det man ønsker, og mange velger å ta seg en velfortjent ferie for de opptjente poengene. For en del mennesker er dette hovedgrunnen til å bruke kredittkort. Du kan velge mellom forskjellige goder når du skaffer deg et kredittkort, og det er viktig at du velger med omhu. Hvis du kjører mye bil kan du få et kort som gir avslag på drivstoff. Hvis du reiser bør du velge et kort som gir reisegoder.

Reiseforsikring med kredittkort

Det er mange selskaper som gir ut reiseforsikringer dersom du betaler minimum 50% av reisen din med kredittkort. Det er viktig å ha forsikring når du reiser, fordi du aldri vet hva som kommer til å skje. Derfor kan det være en god ide å betale med kredittkort på reise. Husk alltid å sjekke hos banken din hva som dekkes, i de fleste tilfeller er forsikringen gjennom kredittkortet mer enn nokk.

Trygg oversikt

En annen fordel med å bruke kredittkort generelt er at man alltid har god oversikt over kjøpene. De star både i bankutskriften og fakturaen du får hver måned. Med full oversikt over transaksjoner er det også lettere å rette opp i noe om det har blitt gjort en feil. Det har vært tilfeller der selskaper med dårlige intensjoner har svindlet kredittkortbrukene sine, så det gjelder å alltid ha god oversikt.

Ulemper ved å bruke kredittkort

Til tross for at du kan få mange fordeler av å bruke kredittkort, så finnes det også ulemper. Disse er knyttet til eget forbruk, og handler mer om du er den rette personen til å bruke en slik betalingsmetode. Når du betaler kreditt så betaler du med penger du ikke har enda. Dette ser noen på en mulighet for å betale for alt mulig, men dette er ikke riktig bruk. Alt du bruker av penger skal betales tilbake, og dersom du ikke gjør det, vil det koste deg dyrt.

Før du bestiller et kredittkort skal du derfor være helt klar over kortets bruksområde, og reglene som følger med. Du må også passe ekstra godt på kredittkortet ditt når du er på reise, slik at det ikke havner i feil hender. En paragraf i finansavtaleloven gir ekstra trygghet om ditt kredittkort blir misbrukt, men det beste er å ta godt vare på det selv.

nb_NONorsk bokmål