Billån

Billån er den mest vanlige måten å finansiere et bilkjøp på, enten du kjøper ny eller brukt bil. Et ekte billån er et lån med pant i bilen. Du må også vurdere om det finnes andre typer lån som kan være et bedre valg en pant i bilen. Har du ledig pant i boligen kan dette gi deg bedre rente og er ofte mye billigere. Usikrede lån er en mye dyrere løsning en andre typer billån.

Skal du finne et billån kan du prøve vår billånskalkulator som du finner her under vår lånekalkulator.

Hvor skal jeg låne?

Det er en god del firmaer som satser spesielt på billån, her kan du få bedre renter en hos eksempel noen som driver med rent forbrukslån. Hvis du skaffer deg et lån via bilforhandleren så kan disse normalt skaffe deg finansiering opp til 65% av kjøpesummen av bilen. Hvis du reiser rett til finansiering selskapene så kan du låne 100% av kjøpe summen på bilen. Bilforhandleren vil også motta provisjon for ditt kjøp. Å tjener mer penger på at du kjøper bil der.

De fleste bilmerker har et eget finansiering selskap, eller så at de en avtale med noen. Sjekk alltid tilbud derfra om du skal kjøpe deg en ny bil. Noen har også spesielle tilbud via jobben eller andre organisasjoner. Aldri hopp på første å beste tilbud som treffer deg.

  1. Lokal bank
  2. Billån på nett
  3. Ved kjøp privat kan det være lurt å sjekke opp med billån på nett
  4. Forhandlere har egne tilbud. Men pass på så du ikke blir lurt.

Billån via nettet

Det å søke billån på nettet er den enkleste formen for å finansiere bilen du skal kjøpe. Du kan sitte i ro hjemme i sofaen med nettbrettet, mobilen eller hva det måtte være. Fylle ut et enkelt skjema om hvordan bil du ønsker å kjøpe. Du verifiserer deg enkelt med BankID, slik at banken vet at du er den du er. Dette er en god sikkerhet for deg og banken du skal låne penger i.

Hvilken bank skal jeg velge?

Det er en lang liste med banker som du kan velge når det gjelder å låne penger til bil.

Leasing av bil 

Mange velger leasing av bil, det er både positive og negative ting med dette. Det positive er at du ikke trenger å tenke på så mye. Når du er lei bilen så kan du levere den ifra deg. Det negative er at det er betydelige kostnader per mnd ved å ha en dyr og ny bil. De fleste av oss velger å låne penger til bil. Dette er pga at da eier vi vår egen bil.

Skal du finne et billån kan du prøve vår billånskalkulator som du finner her under vår lånekalkulator.

 

nb_NONorsk bokmål