Kredittkort

Kredittkort er smart og ha om du bruker det på riktig måte.

Det er mange kredittkort på markedet. Mange er bra å ha mens andre er ikke fullt så bra. Vi har en oversikt her over de som er best. Hva som er fordeler og ulemper med kredittkort.

Ikano Visa  – Få Rabatt uten å spørre

Ikano Visa kredittkort er et populært kredittkort blant mange nordmenn. Og vi skjønner hvorfor det er så populært som det er.

Du får rabatt på flyreiser, møbler, klær og sminke. Følg med på dine sider hva du kan få rabatt på.

*Et kredittkort er alltid lurt å ha når du skal ut å reise, handle på nett eller rett og slett vil slå til på et godt kjøp.

Gode grunner til å velge Ikano Visa 

  • Faste rabatter
  • Betalingsutsettelse – Egen min side hvor du kan kontrollere alt dette
  • Tankefeilforsikring, reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet

Kortet passer for: 

  • Du må ha fyllt 23 år
  • Du må ha fast inntekt
  • Ryddig økonomi
  • Ingen betalingsanmerkninger

Det er gratis og anskaffe og koster ingen ting å ha kortet i lommeboken.

Trykk her for å komme til Ikano Visa 

 

Hvem kan søke om kredittkort?  

Alle over 18 år kan søke om kredittkort. Men det er dessverre slik at det er forskjellige regler i forhold til banker. Noen banker setter høy aldergrense mens andre banker setter den veldig lav. Dette kommer helt an på ifra bank til bank. Så før du velger å søke bør du se etter om du faktisk kan søke hos den aktuelle banken. Hos Ikano må du være 23 år. Er du enda ikke 23 år gammel er det ingen grunn til søke fordi søknaden din vil bli avslått med en gang. Slike ting som fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger bør også være på plass før du søker.

Slik får du det beste kredittkort

for å få beste kredittkort må du være gammel nok, ha ryddig økonomi og tjene nok penger. Du må også søke på det kredittkortet som passer best for deg. Vi har her på denne siden en liste over de vi mener er de beste i Norge.

Kredittkort best i test

Når du skal søke om kredittkort så gjelder det å finne beste kredittkort for deg. Det er mange tilbydere der ute som mer en gjerne vil gi deg et. Dette er fordi de tjener gode penger på også ha deg som kunde. Her får du gjerne ikke noe tilbake ved å være kunde. Alt du får tilbake igjen er høye gebyrer og skyhøy rente på det du velger å bruke. De beste kortene gir deg 30 dager rentefrie dager, cashback på det du handler, reise forsikring om du bruker deres kort på å handle. Noen gir deg til og med cashback på å handle klær. Blant annet Ikano Visa gir deg dette enkelte mnd i året. Så følg med.

Kredittkort på reise

Skal du ut å reise er det smart med et ekstra kredittkort i lommen. Du bør også bestille reisen din med kredittkort da mange av de har innebygd reiseforsikring om du har bruk deres kort til å bestille reisen med. Skulle du bli syk og må avbestille reisen du har bestilt har du også forsikring på dette inkludert i ditt kort.

Merk at du må bruke kortet for å få forsikringen.

Visa eller Mastercard

For Norske borgere som skal bruke kortet i Norge. Spiller dette ingen rolle om du har visa eller Mastercard. Dette er to forskjellige bedrifter som har forskjellige avtaler med bankene. Skal du bruke kortet i utlandet bør du se etter først om de tar mastercard eller visa. Alt ettersom hvilket teknologi ditt kort bruker.

Kredittkort for studenter 

ER du student og ønsker deg kredittkort, så er dette så klart mulig. Men tenk deg nøye gjennom før du søker. Pengene du tar ut eller bruker på et kredittkort må så klart betales tilbake igjen. Derfor er det mange som ikke ønsker at studenter skal ha kredittkort. Har du god økonomi er det så klart ingen ting i veien med å skaffe seg et. Mange kredittkort gir deg også cashback på ting du kjøper selv om du er student.

Hva er cashback?

Cashback betyr enkelt at om du bruker kredittkortet kortet til å handle med. Så vil du få tilbake igjen penger. Eksempel 5% av kjøpesummen.

Ulemper med Kredittkort

Høy rente: De fleste kredittkort har en rentefri periode. Nokså mange har utrolig høy rente om du ikke betaler innen den rentefrie perioden. Her er da gjerne renten på 20 – 25 % dette er mye høyre en eksempel et forbrukslån. Om du ikke klarer å betjene lånet kan det gå veldig ille. Så tenkt deg nøye om før du søker et kredittkort.

Avgifter og gebyrer: De aller fleste kredittkort er gratis å bruke. Men det kan komme avgifter og gebyrer du ikke er klar over. Så det kan være lurt at du leser over alt før du bestiller deg et kort. Så du ikke blir veldig overrasket når du skal betale tilbake igjen pengene som du har brukt. Så det er veldig viktig at du setter deg inn i prisene til kortene du benytter.

Kontroll på økonomi: Mange som bestiller seg kort mister kontroll på sin egen økonomi. De tenker de klarer å betale tilbake igjen pengene de har brukt. Men klarer ikke dette alikevel. Da kan det fort skje at du mister både hus og hjem pga noe du egentlig kunne ha klart deg uten. Tenk deg nøye om før du drar kortet. Det skal betales tilbake igjen.

 

 

nb_NONorsk bokmål