Generelt

Kom i gang med kryptoinvesteringen

Hvis du, som veldig mange andre i da, er interessert i kryptovaluta, så har du kommet til rett sted. Kryptovaluta har blitt utrolig populært den siste tiden, og vi har sett en enorm økning hos de aller fleste kryptovaluta. Ser vi på Bitocoin for eksempel, som er verdens mest populære og mest verdifulle kryptovaluta, så er den i dag verdt mer enn 382.000 norske kroner. Dette er enormt imponerende, særlig med tanke på at kryptovaluta fortsatt er et relativt nytt konsept.

Det å kjøpe kryptovaluta er heller ikke særlig vanskelig, det kan faktisk gjøres med kun et par steg!

Bli kjent med kryptovaluta

Det aller første steget til å kjøpe kryptovaluta har ikke noe med selve kjøpet å gjøre. Før du nærmer deg en handelsplattform må du sette deg ned og bruke tid på å lære om kryptovaluta. Hva er det og hvordan fungerer det? Du må undersøke selve markedet og de ulike kryptovalutaene du er interessert i. I tillegg må du vite hvordan tradingen fungerer, og sette en strategi for investeringen din. Det er med andre ord mye som skal læres, og det kan ta tid! Heldig vis så finnes det mye hjelp å finne på nett, du kan for eksempel lese kryptonyheter, eller høre på podkast om kryptovaluta, som forklarer tema på en enkel og grei måte.

Finn en kryptobørs

Når du føler at du vet alt du trenger å vite om krypto, så kan du begynne å lete etter en god kryptobørs å handle på. Her er det mye du kan velge mellom, og det er viktig at du også undersøker de ulike tilbudene. Prøv å finn en side med lave gebyrer, som tilbyr de kryptoene du ønsker å kjøpe, og som selvsagt er helt trygg å handle på. Som nybegynner er det lurt å se etter en børs som er brukervennlig og enkel å navigere seg rundt på. Det finnes norske kryptobørser som opplever stor suksess, så disse kan det være verdt å kikke litt på.

Skaff deg en wallet

Kryptoinvestering kan minne om annen investering som for eksempel på aksjer, men en ting som skiller de er hvor du har pengene dine. Kryptovaluta er desentraliserte valuta, og har ingenting med banken din å gjøre. Derfor kreves det egne wallets når du handler krypto, som du kan oppbevare de i. også her finnens det forskjellige typer du kan bruke, og man skiller ofte mellom online og offline, hot eller cold. En online, eller hot wallet er en software som man kan laste ned på mobilen og datamaskinen, eller som er integrert i børsen du handler på. En cold, eller offline wallet er et stykke hardware som du kobler til maskinen når krypto skal overføres.

Kjøp!

Etter du har gjort alt dette, så er det endelig på tide å kjøpe. Da er det bare å søke opp den kryptovalutaen du er interessert i, og handle for de pengene du ønsker. Du kan selge kryptovalutaen når du ønsker, og du bør følge nøye med på hvordan utviklingen er.

nb_NONorsk bokmål