Generelt

Tippekupongen

Tippekupongen har i lang tid vært en del av Norsk Tipping. Tipping på idrett var faktisk grunnen til at selskapet ble startet. Tippekupongen har siden vært ekstremt populær, noe som har gjort at hele tre tippekuponger spilles hver uke.

Hva er Tippekupongen?

 Norsk tipping arrangerer Tippekupongen, et pengespill som går ut på å “tippe” på hva som blir resultatet i tolv fotballkamper oppført i en spilleomgang. Det gjelder å tippe riktig på flest mulige kamper. 12 kamper fra den norske og den engelske ligaen er høyst prioritert, men også Europa i Champions League og andre ligaer. Norsk Tipping har monopol på både dette og en rekke andre norske pengespill.

Resultatene legges ut Tippekupongens egen nettside. der kan du følge med på resultatene for spillet og selvfølgelig sjekke om du har vunnet noe i Tippekupongen spillet.

I dag inkluderer tippekupongen:

  • Midtukekupongen
  • Lørdagskupongen
  • Søndagskupongen

Utenlandske spillere liker som regel best å tippe på kamer der de fritt kan bestemme hva slags oppgjør de vil satse på. Det finnes også andre spill, f.eks. Unibets SuperScore hvor det dukker opp nye kamper å tippe på hver dag. Hvis det er selve tippekupongen du er ute etter er det derimot hos den lokale kommisjonæren eller Norsk Tipping på nett du må henvende deg til med dine spill.

Hvordan delta i Tippekupongen

På Tippekupongen hos Norsk Tipping kan du enkelt tippe, men å vinne de største gevinstene krever enten ekstremt gode fotballkunnskaper eller en god del flaks. Du velger selv om du skal tippe om det er borteseier, hjemmeseier eller uavgjort kampen ender med. Du kan ikke spille på mer enn 12 kamper, men kan utvide vinnersjansene dine med på tippe flere ganger på forskjellige resultater av samme kamp. Prisen på dette vil være høyere, men kan være en god investering om du er usikker på hvilket resultat du bør tippe på. Du kan både tippe på to av tre felt (halvgradere) eller markere alle felt (helgradere).

Du kan spille så mange rekker du vil og velge summen du vil satse. Prisen på kupongene vil variere. Det minste du kan spille med er fire koner per kupong, men da vil ikke kupongen inkludere halv eller helgraderinger.

Det er flere strategier når det kommer til å spille med enkelte graderinger. Noen ønsker å gradere kampene som er usikre, mens andre legger inn graderinger selv om kampene kan virke svært sikre. Grunnen til dette er at størrelsen på gevinsten kan være stor om en favoritt avgir poeng. Premien deles på spillere som har rett på 11 eller 12 spill. Om det er færre som vinner er det altså en større pengesum til hver av dem.

Pausetipping

Man kan også velge å ha med pausetipping og ikke bare sluttresultatet i en kamp. Det er lurt å ha en egen kupong man leverer inn for dette, men det er også mulig å krysse av på at du vil ha med pausetippingen på kupongen du allerede har. Selv om prisen på tausetippingen koster det samme som hovedkupongene er det færre som deltar og mindre potensiel gevinst.

Oddsen blir bestemt av bookmarkere som bruker mottatte innskudd til å betale ut gevinsten. Det finnes mange ulike betting sider på makedet, men det norske utvalget av aktører er  Norsk Tipping og Norsk Rikstoto

Ekstra funksjoner på mobilappen

Mange liker best å levere kupongen sin hos en lokal kommisjonær, men på mobilappen er det også nyttige og brukervennlige funksjoner man ikke får tatt i bruk om man tipper med fysisk kupong. På mobilappen kan man holde oversikten over både “ekspert” og “folket”. Ekspert har en funksjon som gir innsyn i prosentsatsen av hva folk tipper på. Det samme gjelder folket. Ved hjelp av dette kan du lettere bestemme deg for hvor du burde gradere deg, hvordan du kan skille deg ut fra flesteparten av de andre spillerne og muligens vinne mer.

I Tippekupongen er pengefordelingen slik:

  • 55% av omsetning er til premier
  • 31% er til alle som har 11% riktige
  • 27% er til de som har 11% riktige
  • 27% er til de som har 12% riktige
  • 15% er til Bonuspotten som gis ut dersom èn spiller har 12% riktige. Om ingen har dette og Bonuspotten lander på 3 millioner kroner vil den bli delt ut til alle med 12 riktige på neste Lørdagspkupong.
nb_NONorsk bokmål