Refinansiering

Refinansiering av kredittkort og forbrukslån

Betaler du alt for mye til flere steder? Da kan det være lurt at du samler alle dine lån til en plass. La oss ta et eksempel hvis banken din hadde satt opp boliglånet ditt urimelig høyt så hadde du byttet bank. Det samme burde du gjøre om du har forbrukslån i en bank med kjempe høy rente da kan refinansiering være en god ide.

Snitt renten til de dyreste bankene er på 25 % 

Renten på forbrukslån er skyhøye men det finnes enkle steg du kan ta for å få ned renten på lånet ditt. Du bytter så klart bank. Du kan spare mye penger på og bytte.

Her er en oversikt over de beste bankene som kan hjelpe deg med refinansiering: 

Lånekalkulator.

Husk at pengene du låner må tilbake betales. Et forbrukslån er det mye høyre rente på fordi banken har høyre risiko siden du ikke stiller noen sikkerhet på lånet. Hvis du ikke sparer noen penger på refinansiering så er det heller ingen grunn til å gjøre det.

De smarte bytter bank 

De aller smarteste refinansierer lånet sitt en gang i blant. Dette er for å gi deg bedre rente og bedre betingelser. Bankene konkurrere jo om å gi deg deg det beste. Jo flere personer som bytter ofte. Jo bedre betingelser får vi i markedet. Så refinansier gjerne lånet ditt i dag.

Når skal du ikke bytte bank? 

  • Om du har tenkt å få mer penger som du skal bruke til andre ting
  • Reise eller festing

Dette er bare noen av eksemplene. Du bør tenkte deg om mer en to ganger før du sier ja til refinansiering av lånet ditt. Sparer du penger så bytter du, sparer du ikke så beholder du din avtale med den banken du har i dag.

Mr Finans sin erfaring er at 9 av 10 sparer penger på å flytte lånet sitt.

 

 

 

 

nb_NONorsk bokmål