Generelt

Grønt billån

Ettersom det har blitt mer og mer viktig å handle miljøvennlig for å forsikre mer bæredyktighet i verden, har det blitt populært å velge en bil med mindre CO2-utslipp. Mange velger for eksempel en bil som kjører utelukkende på strøm, eller en hybrid som bruker delvis diesel eller bensin og delvis strøm. Dette har gjort at det dukker opp flere ladestasjoner og fordeler for de som velger å kjøre miljøvennlig. En fordel for deg som ønsker bil med lavere utslipp er grønt billån.

Bilkjøp er noe de aller fleste vil gjennomføre en gang i livet sitt. For å finansiere kjøpet velger mange å ta opp et billån. Dette er et gunstig lån for deg som ikke kan betale bilen kontant, ettersom mange banker tilbyr lån med inntil 100% finansiering. Dersom du ønsker å kjøpe et mer miljøvennlig kjøretøy, kan du kvalifiseres til et grønt billån. Du kan lese mer om dette lånet her.

Gunstig lån

Grønt billån har som formål å gjøre det enklere å være miljøbevisst. El-bil er det ønskelige valget for svært mange bilister og har blitt populært de siste årene. Lån til finansiering av en mer miljøvennlig bil byr på gode vilkår og kan være et gunstig valg for deg som skal ta opp billån. Hos noen banker vil du for eksempel bli tilbudt et grønt lån med lav rente og uten gebyrer. Nedbetalingsperioden til et billån har maksimal løpetid på 10 år og vil ellers variere etter hvor gammel bilen er. Løpetiden og bilens alder kan ikke overstige 14 år.

Hva er en grønn bil?

En grønn bil er en mer miljøvennlig bil. Det kan for eksempel være en elbil, men det er ikke et krav at bilen er 100% elektrisk. For at bilen skal regnes som miljøvennlig må den følge retningslinjen fra EU-parlamentet, og skal ha et utslipp på under 120g/km. Dette kan være bensin-, diesel- og hybridbiler, men også elbiler, etanolbil E85 og natur- og biogassbiler. Du kan undersøke hvor mye utslipp bilen har på Statens Vegvesens nettsider.

Hvordan søke om grønt billån

Søkeprosessen for grønt billån kan variere fra bank til bank. I noen tilfeller skal du være kunde i banken fra tidligere og være over 18 år. Ofte kan søknaden foregå elektronisk da du enkelt kan søke om lånet på bankenes nettside. Banken bruker informasjonen de har om deg som kunde til å vurdere om du får ta opp et lån. Dersom du søker om billån sammen med en samboer eller ektefelle, kan du øke sannsynligheten for å få låne den summen du ønsker, ettersom dere er to personer. Mange banker tilbyr billånkalkulatorer som gjør det lettere for deg å beregne lånets kostnad, og undersøke løpetiden som passer for deg.

Dersom du skal kjøpe en bil og ønsker å gå for et kjøretøy med lavere CO2-utslipp, kan du kvalifiseres til et grønt billån. Dette kan gi deg bedre lånevilkår, da noen banker tilbyr lavere renter og ingen gebyrer. Dette er et tilbud som gjør det lettere å ta et miljøvennlig valg for deg som bilist.

nb_NONorsk bokmål