Generelt

Få et bedre lån med gode investeringer

Noe mange ikke vet, er at når man ber banken om å få et lån, for eksempel til en leilighet, en bil eller et hus, så er det ikke bare det man har i inntekt hver måned som spiller inn i de vilkårene man blir tilbudt når man inngår et lån i banken. De ser også på ting som hvor mye du har spart opp i pensjon også ser de på porteføljen du har med investeringer. Og her ligger det mange muligheter for utvikling.

Det er mange som ikke tenker over det, fordi de aller fleste av oss fortsatt ikke investerer – til tross for at det i dag foregår en usannsynlig bratt utvikling innenfor nettopp hvor mange og ikke minst hvem som investerer, men investeringer og aksjer kan bli en stor og viktig del av den personlige økonomien din. Les mer her hvis du er interessert i å komme i gang med å investere i aksjer, og kom i gang. Jo før, jo bedre.

Bare kom i gang med å investere

Det er mange grunner til at man kan være usikker på om det å investere kan være noe for seg, men sannheten er at alle i bunn og grunn kan få suksess med å investere. For det bildet vi ser i mediene av menn i dress, er på ingen måte verken adgangskrav eller indikasjon på suksess. Faktisk viser tallene at kvinner generelt har større suksess med investeringer enn menn, fordi strategiene deres viser seg å ofte være mer sikre og derfor suksessfulle.

Så bare glem alt du har hørt om hvem som investerer i aksjer eller driver med trading, for det kan like gjerne være du som tjener penger på det, som en eller annen fyr som har gått på BI og har rike foreldre. Faktisk ble aksjemarkedet opprinnelig åpnet, fordi det var en generell mening om at vanlige personer, i vanlige jobber, skulle ha mulighet til å være en del av den suksessen som bedriftene hadde – samtidig som at det gjorde det lettere for bedriftene å finne investorer og dermed vokse.

Bedre mulighet for gode vilkår ved lån

Når du har investeringer, og de forhåpentligvis også ender opp med å vise seg å være gode investeringer, står du også mye bedre i en situasjon der du skal forhandle et lån med banken – og ikke bare i forhold til å i det hele tatt få et lån, men i forhold til å få bedre vilkår når du inngår en låneavtale med banken. Når du har investeringer som gir avkast er det nemlig ikke bare en ekstra inntekt du får, i tillegg til den vanlige lønnen din.

I tillegg til dette, demonstrerer det nemlig også for banken at du er god til å håndtere penger og tenke smart når det kommer til nettopp dette. Det gjør at man gjør et bedre inntrykk på den som skal bestemme, og selv om dette ikke direkte kan sies å ha en innvirkning, så har det likevel det – uansett om det bare er underbevisst, for den bankrådgiveren man har.

nb_NONorsk bokmål