Generelt

Flytte billån

Det kan være mange grunner til at man ønsker å flytte lånet man fikk da man kjøpte seg ny bil. Noe av det man anbefaler når det kommer til økonomi i hverdagen er nemlig å samle lånene så godt som mulig, sånn at man ikke skal betale til mange forskjellige kreditorer, men bare noen få eller hvis man er skikkelig heldig, en eneste kreditor. I tillegg får man ofte en mye bedre rente når man gjør det, sammenlignet med hvis man har mange kreditorer.

Dessverre er ikke det å flytte et billån alltid så enkelt. Det er enklere å få til å flytte for eksempel en forsikring eller et boliglån, men akkurat et billån kan by på litt problemer. Det er nemlig ikke så mange banker som tilbyr det å få flyttet lånet til dem, til tross for at det ville være den beste løsningen for kunden deres, som kanskje har boliglån eller andre lån hos dem, sånn at de kunne få hele privat-økonomien samlet et sted.

Lån med eller uten kaskoforsikring

Når man skal prøve å finne ut av om man kan flytte et billån til banken sin kan det være fint å ha oversikt i forhold til om man har et kaskofritt lån eller et helt vanlig billån, der man har pant i selve bilen. Når man ikke har kaskoforsikring tar bankene ikke sikkerhet i selve bilen nemlig, og da er ikke det noe som skal vurderes når man skal søke om å få flyttet et billån. Det er andre ting også, men det er en av de tingene som kan ha stor betydning for svaret.

Når man kjøper en eldre bil eller betaler under rundt 150.000 kr for en bil kan man nemlig ikke bare spare penger på kaskoforsikring, men det gjør det i bunn og grunn også lettere å flytte billån hvis man ønsker seg det. Noe av det som gjør det komplisert når man har sikkerhet i bilen når man kjøper er at det ikke er helt problemfritt å skulle flytte det fra en långiver til en annen, noe som er hovedgrunnen til at man ender opp med å få problemer.

Varierende betingelser

Når man skal flytte billån er det noen ting man skal være oppmerksom på. Ofte handler det å flytte lånet om at man ønsker seg en bedre rente, men for mange vil prisene for å flytte lånet faktisk være så høye at det man sparer ikke er mer enn det man ender opp med å bruke på å flytte lånet.

Når man skal kjøpe en bil, og kanskje særlig for første gang, er ikke alt det her noe man kanskje tenker over så mye, men det kan vise seg å gjøre ting vanskelig senere, så hvis man ikke har kjøpt bil enda og tenker på det, kan det absolutt være en ting som er verdt å tenke over før man velger hva slags løsning man velger og ikke minst hvor man velger å søke om lån. Det å være litt ekstra flink i starten kan virkelig lønne seg på lang sikt.

nb_NONorsk bokmål