Generelt

Hvordan tjene på et forbrukslån

Du kan ikke tjene på et forbrukslån, det er jo et lån med renter tenker du nok. Men faktisk er det noen tilfeller hvor det kan lønne seg, og det skal vi innom nå.

Et forbrukslån er jo et usikret lån på en relativt liten sum penger, men kan faktisk gå helt fra 50 tusen og opp til 350 tusen som er det mest vanlige folk låner. Så er det som regel en årlig rente som går fra rundt 15 prosent og opptil ca 25 prosent. Noen av de som tilbyr lån tilbyr også avdragsfrihet de første månedene, så kostnaden din trenger ikke bli så stor.

Du vil normalt sett tjene på lånet om du kommer over et godt tilbud som kun gjelder nå på en gjenstand som vanligvis er dyrere, at du setter inn pengene på BSU rett før nyttår og får betalt tilbake innen 1-3 måneder etter nyttår, eller ved at du refinansierer annen dyrere gjeld.

Refinansiering

Når du skal se på om du tjener på det ved refinansiering må du se på rentene på de lånene som du sitter med i dag, er den høyere enn renten på det forbrukslånet som du ser på vil det lønne seg i lengden. Du slipper unna med lavere rente og får kun en part å forhold deg til, som vil fjerne flere fakturagebyr om de også kommer på regningene.

Boligsparing for ungdom

Ved å sette inn pengene fra forbrukslånet på BSU rett før nyttår så vil du få skattefradraget på 20%, det vil si at om du setter inn 20 000 på BSU kontoen vil du få igjen 4000 kroner. Så lenge du ikke har lånet lengre enn at renteutgiftene overstiger 4000 kroner vil du da ha tjent på å ta lånet, dersom du da ikke fra før av hadde muligheten til å betale inn pengene på BSU kontoen.

Ved kjøp av en gjenstand

Skal du handle noe som er satt ned flere tusen kroner på salg, så kan det være lurt å slå til nå siden det du skal ha mest sannsynlig ikke blir satt ned i pris igjen. Det samme gjelder her som på BSU, så lenge renteutgiftene på ditt forbrukslån ikke overstiger det du sparer på å kjøpe gjenstanden nå så vil du ha tjent på det.

Håper du er litt motbevist på akkuratt det å bruke et forbrukslån til faktisk å spare penger, det er muligheter for det, du må bare fange dem opp.

nb_NONorsk bokmål