Generelt

La huslånet finansiere oppussingen

I disse nyere tider endrer moter og trender seg hurtigere enn noensinne. Og, folk er mer motebevisste enn tidligere, noe klesbransjen vet å utnytte til det fulle. De store kjedene er pådrivere for å få folk til å handle oftere og mere enn tidligere. I senere tid har dette også smitte mer over på interiørbransjen, og det blir mer og mer vanlig å gjøre en «make over» i hjemmet med jevne mellomrom.

Det er ikke da snakk om å male en enkelt vegg i en ny farge eller skifte ut et enkelt teppe. Nei, hele leiligheten får seg en skikkelig omgang. Vegger får nye tapeter, farger og strukturer. Møbler forsvinner ut og erstattes med nye møbler med mer tidsriktige former og farger. Pyntegjenstander sendes på loppemarkedet og erstattes med nye, eller noen ganger ingen nye ting.

Mye av grunnen til at folk gjerne vil pusse opp oftere og følge nye trender er all fokuset på interiør og bolig som oversvømmes oss i magasiner, på tv og i butikkene. Uansett hvilken tv-kanal man velger, så har man oppussingsprogram eller «bli ny» program. Og, folk hiver seg på karusellen uten å blunke.

Men, alt dette koster fort en god del penger, noe som kan være vanskelig å ta over en lønning eller to. De siste nyheter på markdet er også ofte det som koster mest, men har man først hoppet på karusellen så blir man med på hele turen. Behovet kan fort være der for å låne penger, og da gjelder det å finne den beste løsningen.

Å ta opp et forbrukslån for å pusse opp kan fort bli en kostbar affære da man sjelden får noe særlig gode renter på forbrukslån. Og, sett i lys av at man ikke har noe pant å gi på et forbrukslån så betaler man fort mer enn nødvendig.

Hvis man ikke har lommeboken eller skattekisten full av penger til å finansiere oppussingen av boligen, så vil vi anbefale å forsøke å ta en snakk med banken om å få oppjustert boliglånet slik at man kan finansiere oppussingen med disse midlene i stedet for et dyrere lån.

Da oppussing av bolig er relatert til en verdiøkning av boligen kan det ofte være lurt å få en ny takst på boligen i samme slengen, slik at totallånet blir en mindre andel av boligens verdi, noe som gir mer sikkerhet til banken og vil i de fleste tilfeller kunne gi en bedre rente.

Bruk aldri dine siste oppsparte kontantreserver på å finansiere oppussing av bolig da det fort kan komme dårligere tider, eller en renteoppgang som må dekkes inn med ekstra oppsparte midler.

nb_NONorsk bokmål