Generelt

B2B-betalingsløsninger pådriver for innovasjon i kryptomarkedet

Nøkkelen til suksess for ethvert nytt produkt er å få folk til å ta det i bruk. Selskaper bruker flere titalls millioner kroner på å få folk til å prøve nye produkter og tjenester.

De tilbyr gigantiske rabatter, gratis prøver, pengene tilbake om du ikke er fornøyd, og en rekke andre varianter for å få folk til å prøve.

Tanken på å bruke kryptovalutaer i stedet for vanlige penger har møtt motstand hos folk flest, rett og slett fordi det er vanskelig til å overtale folk til å gjøre ting på en annen måte enn de pleier. Selskapene som har blitt fristet til å prøve seg fram, og begynne å ta imot betalinger i krypto, særlig i B2B-kanalene, har raskt innsett fordelene med kryptovalutaer kontra vanlige penger.

Som et resultat av dette opplever segmentet for kryptobetalinger i B2B-markedet raskere adopsjon som et reelt betalingsalternativ, enn hva vi ser i B2C-segmentet. For norske privatpersoner kan krypto brukes der tradisjonelle betalingsmetoder ikke fungerer; eksempelvis for innskudd til sider som tilbyr norsk betting, men som ikke kan ta imot betaling fra norske bankkort. Behovet er imidlertid så lite at adopsjonen av kryptobetalinger tar lang tid.

For bedrifter er virkeligheten en litt annen. Etter hvert som selskaper begynte å akseptere kryptovalutaer som betalinger, innså de at de jo faktisk fikk pengene sine omtrent umiddelbart, og til en brøkdel av prisen for vanlige bankoverføringer. Når man sender penger gjennom SWIFT kan det noen ganger ta opptil to uker før man får pengene, og det kan medføre betydelige gebyrer. Til sammenligning får man kryptobetalinger i løpet av minutter, og man får også papirsporene som trengs for å verifisere transaksjonen i regnskapet.

Trenden med økt aksept for krypto som et alternativ til B2B-betalinger forventes å fortsette, og vil sannsynligvis vokse eksponentielt. EU skal ifølge rapportene ha innsett fordelene ved digitale betalinger i stor skala, og regulering for overføringer i digitale valutaer skal være på tegnebrettet.

Et godt eksempel på skiftet til betalinger i digitale valutaer kan sees hos MasterCard og deres Accelerate-program. Det ble lansert i oktober i fjor, og nylig kom Wirex inn med støtte for kryptobetalinger med kortene. Ashok Venkateswaran, som leder MasterCards Blockchain and Digital Assets i Asia, uttalte følgende: – «MasterCard lar alle med en wallet hos Wirex bruke sin kryptovaluta til dagligdagse transaksjoner.»

Kryptovalutaer har på få år klart det som tok et århundre for vanlige penger – nemlig å tilby en global og brukervennlig betalingsløsning som lar alle sende og motta penger over hele verden gjennom et regulert miljø.

Bitcoin SV (BSV) går foran ved å sikre at de alltid følger myndighetenes reguleringer. Ved å samtidig følge retningslinjene fra Bitcoin-grunnleggeren Satoshi er BSV faktisk den eneste kryptovalutaen som med rette kan kalle seg Bitcoin. BSV muliggjør en raskere, billigere og global betalingsløsning, som kommer til å revolusjonere måten verden ser på økonomiske transaksjoner på.

nb_NONorsk bokmål