Generelt

Dette bør du tenke over før du søker lån online

Når man først har bestemt seg for å ta opp lån, har man som regel gode grunner til det. Dersom du trenger penger, men ikke kan øke huslånet ditt eller bruke kredittkort du allerede har, er onlinelån en mulighet.

 

Enkelt og raskt

Det finnes mange muligheter til å ta opp lån online. En annen metode er sms lån, som er kjent for rask utbetaling. Husk å lese nøye gjennom vilkårene før du tar opp et lån, og bruk gjerne en sammenligningstjeneste for å finne ut av hvilket lån som har de beste betingelsene og lavest rente.

 

Dyre lån

Det er en rekke ting du bør tenke gjennom på forhånd. Onlinelån er ofte usikrede, dyre forbrukslån. Grunnen til at de er dyre er at banken ikke har noen garanti for at du kan betale tilbake i tide. De stiller ofte ingen krav til sikkerhet og du kan bruke pengene på nøyaktig hva du vil. Siden lånene er dyre er det viktig at du tenker gjennom om du virkelig trenger disse pengene nå, og om du kan leve greit med en ekstra månedlig utgift fremover. Er svaret på disse spørsmålene ja, er den store fordelen ved onlinelån at søkeprosessen er svært enkel. En annen stor fordel er at du vanligvis vil få tilgang på pengene svært raskt. Dette er supert når man er i knipe.

 

Alle lån du tar opp blir registrert i gjeldsregisteret

I juli 2019 lanserte norske myndigheter et kjempefint initiativ. Gjeldsregisteret ble opprettet. Dette gjør det mye lettere å ha oversikt over gjelden din, da alt blir samlet på samme sted. Slik kan du få full oversikt over lånene dine. Dersom du ikke eier bolig bør du være obs på at alle lån du tar opp gjør det vanskeligere for deg å ta opp boliglån. Bankene har full tilgang til å titte på lånesøkeres fullstendige gjeld. Dersom du har spart opp egenkapital i BSU, vil du også ha negativ kapital som drar egenkapitalen din ned i bankens øyne. Har du et stort ønske om å kjøpe bolig får du har betalt ned gjelden fra onlinelånet, bør du altså tenke deg godt om. Du bør likevel anse dette som en god ting: både staten og banken hjelper deg unngå å havne i økonomisk uføre.

 

Venter du en større utbetaling?

Den beste tiden å ta opp et lån, er når du vet at du snart får en større innbetaling. Dette kan for eksempel være feriepenger eller skattepenger. Er tilfellet at du vet at du snart vil ha bedre råd enn vanlig, kan du nemlig betale ned lånet raskt, og dermed slippe høye renter! Ergo vil lånet bli mye billigere.

 

Lykke til med å finne det beste onlinelånet for deg!

nb_NONorsk bokmål