Generelt

Om utbyttestrategien som investor

Når man velger å investere i utbytteaksjer, er det lett å tenke at man ikke trenger en strategi. Og det er mange som kommer fint i gang med å investere uten å ha en strategi, og sannheten er jo at de aller færreste som investerer har noen utdannelse i det – men det å ha en strategi kan virkelig heve både nivået og gevinsten. Og det beste er at det er enkelt, eller i hvert fall mye enklere enn det man tror!

Det føles nesten som at det er flere nordmenn som invester enn nordmenn ikke investerer, og selv om det ikke er sannheten, sier det likevel noe om den tiden vi lever i dag. Og det å snakke mer om penger, økonomi og investeringer, er noe vi alle sammen har behov for. Forholdet vårt til penger, er nemlig et vi tar med oss gjennom absolutt hele livet, og er en viktig del av hvordan vi tar vare på oss selv.

Å kjøpe aksjer er enkelt. Men det er ikke dermed sagt at det er lett å få en god avkastning. Når det kommer til investeringer er det nemlig absolutt ingen måte å forutse fremtiden på, og dette gjør at mange synes det føles usikkert. Men med en sunn strategi er det lettere å holde oversikt og ta bedre valg, noe som ofte fører til bedre og større utbytte på lang sikt.

Utbyttestrategien

Når man som investor skal velge strategi, er det å velge utbyttestrategien, noe som mange lander på. Det er nemlig en god måte å få passiv inntekt på, og det er en mer stabil og mindre volatil strategi enn for eksempel valutahandel eller krypto, som er helt annerledes. Det er også en strategi som er lett å kombinere med andre strategier, og gir derfor et unikt fundament som gjør at mange ser på det som et attraktivt valg.

Passiv inntekt

Når man snakker om passiv inntekt, snakker man her om muligheten til å tjene penger på aksjene sine uten å skulle selge dem. Faktisk betyr det at man har to måter å tjene penger på – enten ved å selge aksjene, eller som utbytte, der man som investor får utbetalt utbytte hvert år. Når man har gjort investeringen sin, trenger man derfor ikke å gjøre mer, men vil få utbetalt utbytte så lenge man eier aksjen.

Men når dette er sagt, er det viktig at man kjøper riktig aksje, noe som har verdi og kommer til å ha det fremover, sånn at utbyttet et sikret. Det er bra å legge pengene sine i etablerte selskaper og se på hvordan regnskapene har sett ut de siste ti årene, før man bestemmer seg for å kjøpe.

Var oppmerksom på dette

Bare fordi man har kjøpt en utbytteaksje, er det ikke sånn at man kan slappe av og lene seg tilbake. Når man eier aksjer, har man nemlig ansvaret ovenfor seg selv, til å ta vare på denne aksjen, sånn at man kan forvalte den best mulig og eventuelt selge hvis det føles riktig. Så hold deg aktiv selv om det er en utbytteaksje, det lønner seg virkelig!

nb_NONorsk bokmål