Generelt

Ta billånet i boligbyggelaget eller fagforeningen

Å kjøpe ny bil, som ofte er tiltrengt, er det mange som både ønsker og tenker på, men med en gang man tar en kikk i lommeboken eller på bankkontoen så fordufter den lyse ideen om ny bil til familien fort.

Med tid og stunder, med smalhans på matbudsjett og kulturopplevelser, så klarer du å spare opp en liten sum som gjør at du nå kan gjøre deg klar til å ta turen i banken for å spørre om et billån til den nye bilen du har både vÊrt og sett på samt prøvekjørt både to og tre ganger. Bilselgeren er på deg ukentlig og har sågar tilbudt deg å finansiere bilen gjennom deres finanspartner. Men, med gode råd fra venner og bekjente om at du ikke burde slå til på den dyre finansieringen fra bilbutikken tar du turen i din egen bakn hvor du har både huslån og forbrukslån fra før av.

Etter turen i din egen bank og snakk med din personlige bakrådgiver finner du fort ut at det skal bli tøft å betjene et billån med så høye renter ovenpå huslån og de andre lånene du allerede har. Gode råd er derfor nå velkomne. Her må det spares der det spares kan.

Før du velger å slå til på et billån fra banken vil vi anbefale deg å ta runden for å se om det er noe andre steder du kan få et billån. Ofte er det slik at du fort kan spare 0,5 – 1,0% på å velge et annet alternativ, og det er kjærkomne penger.

Sjekk på arbeidsplassen din. Kanskje arbeidsgiveren din kan gi deg et fordelaktig lån som trekkes direkte over lønningen din.
Skulle ikke arbeidsgiveren din ha et gunstig lån til deg ville vi tatt turen videre til fagforeningen du er medlem av, eller en av de andre foreningene du oghså er medlem av. Let høyt og lavt blant alle steder du er medlem, og se om de ikke har noen gunstige lånetilbud å tilby deg.

Ofte har boligbyggelag som OBOS, USBL og andre gunstige billån til sine medlemmer på linje med alt det andre de tilbyr sine medlemmer. Sjekk dem opp mot tilbudet du har fått fra banken og ta gjerne turen innom banken igjen med de nye tallene for å høre om de kan gi deg et bedre tilbud. Lånebransjen er en bransje hvor de også gjerne konkurrerer og vil ha deg som kunde, så ikke vær redd for å be om et bedre tilbud.

Etter noen runder antar vi at du har kommet deg ned en prosent eller to og endelig kan slå til og kjøpe din nye bil.

nb_NONorsk bokmål