Generelt

VISA samarbeider med Vipps for å booste digitale lommebøker og mobilbetaling i EU

VISA har inngått et samarbeid med norske Vipps i en ny satsing for å øke andelen mobilbetaling i Europa, ifølge en rapport fra Cards International.

Med dette nye strategiske partnerskapet kan VISAs kunder nå bruke Vipps-plattformen til å overføre penger, og bruke andre metoder for å betale og få betalt. Med en rekke nye bruksområder som åpner seg med samarbeidet, kan du nok snart bruke Vipps enda flere steder. I dag tilbyr mange norske nettbutikker Vipps som betalingsmetode, men gjennom samarbeidet med VISA er det lov å håpe at også utenlandske nettbutikker vil godta Vipps. Dermed åpner det seg muligheter for å vippse til Amazon eller bruke Vipps-appen for å sikre deg en norsk casinobonus.

VISA har nemlig vært gjennom en liten transformasjon i år. Siden pandemien startet har over 75 % av betalingene i Europa vært kontaktløse, viser rapporten. I juni var det en økning på over 25 % i netthandelen. Antony Cahill, leder for VISA Europa sier det er et bevis på at digitale transaksjoner har blitt en nødvendighet, og ikke lenger kan være en valgmulighet:

– «Vårt partnerskap med Vipps vil gjøre det mulig for våre bankpartnere å utvikle og skape enkle og brukervennlige digitale betalingsprodukter og lommebøker, for å møte den voksende etterspørselen etter kontaktløse betalinger, nettbetaling og mobilbetaling», uttalte han til Cards International.

Vipps ble lansert i 2015 og har nå nådd 3,7 millioner brukere her i Norge, noe som tilsvarer 85 % markedspenetrasjon. Transaksjonene har økt med 145 % det siste året. Administrerende direktør, Rune Garborg, sier at å samarbeide med andre bedrifter er en måte for selskapet å utvikle seg på:

– «Vi tror at et samarbeid mellom VISA, verdens ledende selskap innen digitale betalinger, og Vipps, verdens mest vellykkede bankfinansierte lommebok, vil skape magi! Sammen vil vi gjøre det mulig for banker å tilby smartere og enkle digitale betalingstjenester til sine kunder både i og utenfor Europa. Sammen med VISA vil vi bruke vår ekspertise og erfaring til å skape tjenester som vil engasjere folk takket være et superenkelt grensesnitt.»

VISAs sjef for Global Business Solutions, Kevin Phalen, uttalte forrige måned at endringen mot digitale betalinger ikke er overraskende med tanke på situasjonen man befinner seg i, og behovet for å kunne ta imot betalinger. Han sa også at det var overraskende hvor mange små selskaper som er optimistiske nå som verden beveger seg ut av nedstenging. En undersøkelse viste at 75 % av respondentene, som eier små selskaper, føler de har gode muligheter til å overleve samtidig som de gjennomfører tiltak for styrke sikkerheten.

nb_NONorsk bokmål