Generelt

Veksten i forbrukslån slakker av

I løpet av de siste årene har det vært en eksplosiv vekst innenfor forbrukslån her til lands. Stadig flere forbrukere har valgt denne formen for finansiering for å betale for mange forskjellige saker. Alt fra julegaver og sydenturer til nytt kjøkken har blitt finansiert med forbrukslån.

 

At slike lån ble så populære skyldtes nok i stor grad at vi har vært velsignet med en veldig sterk økonomi i Norge over lang tid. Dette har ført til at folk har hatt råd til å låne penger i trygg forvisning om at de vil kunne betale tilbake relativt hurtig.

 

Nå ser vi at veksten innenfor denne sektoren slakker av. Vi opplever at vi er inne i en ny kredittsituasjon i Norge. Verdensøkonomien har opplevd vanskelige tider, og vi har ikke vært upåvirket her til lands. Dette gjør at mange ikke lenger kan ta seg råd til forbrukslån.

 

Lavere vekst betyr ikke at forbrukslån i seg selv har blitt en dårlig idé over natten. At vi ikke har samme fabelaktig sterke økonomi i Norge akkurat nå behøver ikke å bety at å dette ikke er riktig øyeblikk å ta opp et lån på.

 

Forbrukslån kan være et alternativ til annen finansiering

 

Den store fordelen med forbrukslån er at de gir forbrukere tilgang til midler på en betimelig og rettfrem måte. Det foreligger ikke behov for å stille med pant, og hele søknadsprosessen kan som regel gjennomføres på nettet. Dette i kontrast til andre typer lån, som det kan ta ukevis å søke på.

 

I turbulente tider som nå kan forbrukslån by på sjansen til å håndtere uforutsette utfordringer. Hvis en uventet regning dukker opp, eller man ikke tjener det man hadde håpet på en måned, kan et slikt lån være løsningen.

 

Det er mange troverdige og pålitelige låntilbydere her til lands. Det er Finanstilsynet som regulerer driften av slike selskaper, og alt foregår i henhold til deres strenge regelverk.

 

Du kan bruke forbrukslån til refinansiering

 

At vekst i forbrukslån har slakket av skyldes altså at vi forbruker mindre nå som vi opplever en kredittsituasjon i Norge som ikke er fullt så gunstig som før. Faktisk kan dette vær en grunn til å ta opp denne typen lån. Det skyldes at et forbrukslån kan brukes til å betale ned eksisterende dyre smålån. Ved å refinansiere kan du spare betydelige beløp. Nettsider som Norsk Kreditt sammenligner lån på nett, slik at du kan finne det som passer best for deg. Herunder også lån for refinansiering.

 

Er du inne i en situasjon hvor du er nødt til å håndtere flere avbetalinger hver måned, kan det være meget gunstig å samle all gjelden i ett oversiktlig lån. Mange opplever at de på denne måten får lavere rente, og reduserte månedlige tilbakebetalinger. Det er også penger å spare på gebyrer og purringer.

 

I en periode da mange har en mer usikker personlig økonomi enn vi er vant med, kan det å refinansiere på denne måten være en gunstig løsning. Man skal altså ikke la seg avskrekke av at veksten i forbrukslån i Norge ikke lenger er så sterk som før.

 

nb_NONorsk bokmål