Generelt

Refinansiering av billån

Det å refinansiere lån, er noe man kanskje har hørt om, men ikke benytte seg av, og det kan være ganske dumt. For det å vite at man har muligheten til å refinansiere lånet sitt, enten det er forbrukslån, masse forskjellige smålån, eller et billån med en ugunstig rente, uten å vite det, kan gjøre at man taper mange penger. Så her får du vite det du trenger å vite om refinansiering av billån, sånn at det ikke behøver å bli deg – hvis du en dag får behov for å refinansiere billånet ditt.

Når det kommer til refinansiering av billån er det mange forskjellige måter man kan gå frem på, og hvis man eier eiendom, kan det være veldig smart å refinansiere billånet sitt med et huslån man allerede har. Dette er det et par gode grunner til. For eksempel kan man helt grunnleggende si at de aller fleste billån er uten sikkerhet, noe som vil si at de ofte er dyrere og har en høyere rente. Huslån er på motsatt side av dette, og har lavere rente fordi det er et lån med sikkerhet i huset.

Reduserte renter og gebyrer gjennom refinansiering

Hvis man skal refinansiere billånet sitt, så er det å gjøre det gjennom et huslån, noe av det som virkelig kan lønne seg. Det at man bytter fra et lån uten sikkerhet, som et typisk billån er, til et lån med sikkerhet, som et huslån per definisjon er, gir det en lavere rente enn det man hadde. Hvis man tenker over det, er alene renten man sparer noe som virkelig løper opp i høye beløper over tid og er noe som kan spare deg mange, mange penger totalt på nedbetalingen.

Men ikke nok med det. For det å samle begge låne i et lån, gjør også at man bare skal betale gebyrer for et lån og ikke to. Dette er også penger man sparer og for eksempel kan bruke til å betale ned mer på lånet med. Ikke akkurat en dårlig beslutning. Og nettopp det å øke betalingene dine når du samler to forskjellige lån i ett på denne måten er rimelig smart hvis man vil spare mest mulig penger på for eksempel renter og gebyrer.

Øk betalingene du gjør hver måned

Når man samler lånene sine på denne måten, er det lett å tenke at man bare kan fortsette å betale det samme, og mest sannsynlig er det en valgmulighet som er til stede, men det betyr ikke at det er det beste å gjøre. For når man samler lånene på denne måten, så øker jo det lånet man hadde i huset igjen. Dette gjør derfor at løpetiden på lånet også øker, og med dette øker både renter og gebyrer, fordi man skal bruke lenger tid på å betale ned lånet.

Men det er her du kan være smart nok til å virkelig øke betalingen din til å matche det du betalte for de to lånene separat før, sånn at man betaler ned så mye som mulig, men i en betaling, på ett lån – i stedet for på to.

nb_NONorsk bokmål